DRETA

3a edició de "Fer Compost és la Pera!": tallers per aprendre a fer compost a casa

El Consorci de Residus i Energia de Menorca posa en marxa una tercera edició de tallers d'autocompostatge a tots els municipis de l'illa

alt text

La prevenció en la generació de residus i la seva reutilització s'ha convertit en una de les prioritats en la jerarquia de principis que promulga la Unió Europea per tal de construir una «societat del reciclatge» i contribuir així a la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquest principi, i dins del seu compromís pel desenvolupament sostenible, el Consorci de Residus i Energia de Menorca treballa en diverses línies d'acció per a la reducció de residus, que inclouen la realització de campanyes de conscienciació ciutadana. En aquest marc, i per tercer any consecutiu, el Consorci llança la campanya "Fer compost és la pera. De la cuina al camp", una iniciativa que té com a finalitat fomentar el compostatge domèstic a partir de les restes orgàniques generades a casa.

La iniciativa consisteix en la realització d'un total de 8 tallers gratuïts (un per municipi) en els quals els assistents podran adquirir les nocions bàsiques per convertir les restes de menjar i plantes en compost, un adob de gran qualitat. Aquest any, el ponent encarregat d'impartir els tallers és Marti Andreu Villalonga, tècnic superior en paisatgisme i medi rural.

La campanya busca també seguir incidint en la importància de separar bé les restes de menjar i els residus vegetals com fulles, gespa o branques, i els avantatges que suposa reciclar-los. Els assistents als tallers podran a més adquirir per sorteig un compostador amb el que començar a transformar restes orgàniques.

Els tallers començaran el pròxim dia 5 de març a Alaior i es realitzaran durant tot el mes a cada municipi: Es Migrjon Gran (Divendres 6), Sant Lluís (Dimarts 10), Es Mercadal (Dimecres 11), Ferreries (Divendres 13), Es Castell (Divendres 20), Maó (Dijous 26) i Ciutadella (Divendres 27).

Aquells interessats i interessades es poden posar en contacte amb el Consorci enviant un correu electrònic a rsu@cime.es o telefonant al 971 35 41 72.
 

MÉS INFORMACIÓ
 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal