El CREM ofereix anualment diferents cursos i tallers de formació i sensibilització a empreses, administracions, escoles i particulars relacionats amb la gestió dels residus i l'eficiència energètica. 

Entre d'altres, el Consorci posa a disposició dels centres educatius de Menorca la possibilitat de sol·licitar els seus tallers a través del Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular. L'oferta per al curs 2021-2022 es pot consultar a continuació. 
 

 
Visita la teva deixalleria
L'objectiu d'aquest taller és sensibilitzar el jovent perquè actuï de manera crítica i responsable en la gestió dels residus que generen a les seves llars, així com mostrar l'alternativa mediambiental que suposa l'ús de les deixalleries municipals. Es tracta de donar a conèixer on és la deixalleria al teu municipi, els horaris d'obertura, els diferents tipus de residus que existeixen i com es gestiona cada un d'ells, la feina que es duu a terme en aquests centres i com la ciutadania pot involucrar-se en una millor gestió dels residus. Es pot visitar qualsevol deixalleria de Menorca. 

Destinat a alumnes de 1r i 2n d'ESO.

Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular
Més informació i sol·licitud
 

 
Taller d'aprofitament alimentari
Aquest taller s'inclou en el Programa de Prevenció de Residus Domèstics de Menorca, que persegueix la prevenció i reducció en la generació dels residus. Consisteix en una classe de cuina en què s'elaboraran receptes d'aprofitament d'aliments, evitant així que aquests acabin convertits en fems.

El taller comença amb una petita xerrada introductòria. Després l'aula es converteix en una classe de cuina on la persona responsable del taller guia a l'alumnat en l'elaboració d'una recepta. Un cop finalitzat el taller, l'alumnat fa difusió a través de les xarxes socials del seu centre educatiu de missatges de consum responsable i aprofitament dels aliments.

Destinat a alumnes de primària.

Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular.
Més informació i sol·licitud

 
Descobrint amb Compostí el ratolí
A partir de l'edició d'un conte dóna a conèixer el compost: què és, d'on surt, com es fa i per a què serveix. Aquest taller s'emmarca en el Programa Prevenció de Residus Domèstics de Menorca, que persegueix reduir la generació de residus i incrementar el compostatge.

Una vegada els fillets i filletes han acabat de berenar, comença l'activitat. Compostí El Ratolí ve a visitar-los: un titella que s'ha colat a l'aula a la recerca de restes de menjar del seu berenar. Aquest és el punt motivador per explicar la història del nostre personatge. A través d'un conte teatralitzat i de la interacció del titella amb l'alumnat, es mostra com es fa el compost, de què està fet i per a què serveix!

Destinat a alumnes de P3, P4 i P5.

Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular.
Més informació i sol·licitud

 

 
Una segona vida a Milà
El taller consisteix en una visita a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà. Els alumnes coneixen de primera mà quin és el recorregut que fan els diferents tipus de residus fins que arriben a Milà i són sotmesos a diferents processos de valorització. La visita inclou el forn incinerador, la planta de tractament mecànic, la planta de tractament biològic, els túnels de compostatge, l'abocador i la planta de tractament de lixiviats.

Després, es mostra a l'alumnat quin és el resultat d'una bona separació en origen de la fracció orgànica a les nostres llars: compost de qualitat. Finalment, s'ubica cada procés a l'aula ambiental amb un mapa aeri.

Destinat a alumnes de 1r i 2n d'ESO i 6è de primària.

Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular
Més informació i sol·licitud 

 

 
Seu Electrònica Seu electrònica del Consorci de Residus i Energia de Menorca. Accedir
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal