El foment de tecnologies, projectes i comportaments que contribueixin a l'eficiència energètica i la diversificació de les nostres fonts d'energia és un dels objectius estratègics del Consorci de Residus i Energia de Menorca.

En col·laboració amb el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l'illa, el Consorci participa en l'impuls de diferents projectes d'eficiència i transició energètica.

Totes les accions en matèria energètica van encaminades a reduir el consum d'energia i la dependència de l'exterior, afavorir l'estalvi econòmic, implantar sistemes d'energia renovable i contribuir a la descarbonització del sistema energètic de l'illa.

 

 
Enllumenat públic
Les actuacions sobre l'enllumenat públic de Menorca implementen diverses mesures d'eficiència energètica en els 8 municipis de l'illa consistents en la progressiva substitució de la lluminària pública per tecnologia de baix consum i impacte mediambiental.

El projecte s'emmarca dins del Pla d'Eficiència Energètica del Consell Insular, iniciat el 2002 i actualment coordinat pel CREM, i que en diferents fases cobrirà tots els municipis i urbanitzacions de l'illa.

La renovació de l'enllumenat compleix amb el Reglament de Protecció del medi nocturn de Menorca aprovat el 2021, que no només millora l'eficiència energètica, sinó que busca reduir la contaminació lumínica i protegir la qualitat del cel nocturn de Menorca.
Més informació

 
Planta fotovoltaica de Trepuconet
La futura planta fotovoltaica de Trepuconet és un projecte actualment en execució impulsat pel CREM i l’Ajuntament des Castell, i que té el suport de l’Institut Balear de l’Energia (IBE). Un cop acabada, la planta comptarà amb 1,7 MWp de potència, panells de 400 W orientables i una generació de 3.400.000 kWh anuals. 

La planta cobrirà el 15,6% de la demanda energètica d’Es Castell i serà la primera planta fotovoltaica amb capital social provinent de petits inversors del municipi i de l’illa. 

La socialització pretén crear un projecte col·lectiu i crear una comunitat de persones compromeses amb un projecte comú que permeti generar energia elèctrica neta amb un cost molt inferior que les instal·lacions individuals. 
Més informació

 
Punts de recàrrega de vehicle elèctric
La instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric forma part de les actuacions que en el marc de l'Estratègia Menorca 2030 s'estan duent a terme amb l'objectiu de disposar d'aquesta estructura de recàrrega que permeti la substitució del parc automobilístic actual pel vehicle elèctric.

Actualment, la xarxa de punts de càrrega de Menorca compta amb un total de 22 punts dobles: 3 a Ciutadella, 1 a Ferreries, 3 a Es Mercadal, 2 a Es Migjorn Gran, 2 a Alaior, 6 a Maó, 1 a Es Castell i 4 a Sant Lluís. Des del 2018, el Consorci de Residus i Energia gestiona de forma mancomunada el servei de manteniment de la xarxa.
Més informació

 

 
Fotovoltaica a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà
Les cel·les segellades de l'abocador de Milà conformen superfícies de gran utilitat per al seu aprofitament energètic. Per això, el CREM impulsa diferents projectes per a la instal·lació d'energia fotovoltaica sobre les cobertures de les cel·les ja clausurades amb l'objectiu de convertir l'Àrea de Gestió de Residus de Milà en un centre de referència en l'ús de renovables.

La instal·lació fotovoltaica projectada sobre el segellat de Milà I comptarà amb una superfície aproximada de 13.000 m² i més de 3 MW de potència. Es distribuirà en 4 plataformes subhoritzontals i tindrà un pendent del 2% orientada cap al sud. El projecte, ja adjudicat i en fase de desenvolupament, s'integra en els treballs de segellat i restauració ambiental de l'àrea.


 

 
Seu Electrònica Seu electrònica del Consorci de Residus i Energia de Menorca. Accedir
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal